Cum te uiți la YouTube în fereastră pe Android când faci altceva [VIDEO]

de: Alexandru Puiu
02 08. 2017

Dacă ți-ai dorit să faci altceva pe parcursul unei sesiuni de vizionare, ar fi bine să știi cum te uiți la YouTube în fereastră pe Android, indiferent de versiune.

Ideea de multitasking pe Android a existat într-o formă sau alta încă de la primele versiuni ale sistemului de operare. Aceasta a venit însă la pachet cu limitări importante și aproape niciodată nu s-a reflectat în posibilitatea afișării simultane a mai multor ferestre aferente unor programe diferite. Unele telefoane și tablete de top au inclus astfel de opțiuni pentru anumite aplicații, dar ideal ar fi să poată profita oricine de acest volum de confort suplimentar.

Având în vedere cât de mult timp petrecem cu toții pe YouTube pentru a ne relaxa și a viziona o varietate foarte mare de clipuri mai mult sau mai puțin utile, ar fi bine să știi cum te uiți la YouTube în fereastră. În teorie, o funcție similară ar trebui să fie introdusă nativ în iminentul Android 8 Oreo. Până atunci însă există Float Tube, o aplicație gratuită de Android care nu va funcționa niciodată pe iPhone din cauza limitărilor sistemului de operare.

Din multe puncte de vedere, Float Tube este o aplicație similară cu orice alt player de YouTube, dar nici un alt program pe care l-am găsit nu include funcția PiP – Picture in Picture. Înainte de a te bucura de clipuri în fereastră, primul pas este să instalezi Float Tube din Google Play Store. Rulează aplicația și, opțional, fă un tap în stânga sus și intră la Settings pentru a te autentifica cu contul tău de Gmail. Astfel, îți vei sincroniza playlisturile și istoricul clipurilor vizionate în trecut. După aceea, revino la interfața nativă a programului și caută un clip.

Inițiază redarea și apasă în dreapta jos pe butonul de Play integrat în două dreptunghiuri suprapuse. Din acel moment, clipul va fi redat în fereastră și poți ieși în ecranul principal al telefonului pentru a rula orice alt program. Cu un tap pe fereastra mică de redare, poți pune clipul pe pauză, poți reveni la redarea pe întregul ecran sau te poți întoarce la interfața Float Tube. Din experimentele mele, programul funcționează foarte bine, deși mi-aș fi dorit să-ți permită și redarea clipurilor de pe YouTube în fundal. Respectiva opțiune nu este însă inclusă.